• Как да изберем подходяща татуировка за себе си

  11.07.2013 г.4471 преглеждания


  1

  Беше ми малко странно когато тази публикация беше поискана, защото не съм експерт, но ето я и нея.

  6

  Първо искрено ви съветвам да не си татуирате името на приятел/ка, гадже, съпруг/а. Колкото и черногледо да звучи, има вероятност да не сте заедно до края на живота си и после ще съжалявате горчиво. Ако ще си татуирате име, за предпочитане е да е на ваше дете, родител, роднина, някой за когото знаете, че винаги ще се обичате и че няма да е нещо, за което ще съжалявате.

  5

  Трябва татуировката ви да има личен смисъл за вас самите. Дори една типична роза може да има специален смисъл за вас, да отбелязва важно събитие в живота ви.

  Не си татуирайте нещо, просто защото за момента ви харесва визуално. Ако няма личен смисъл за вас и вашия живот, е почти сигурно, че ще съжалявате.

  4

  Не ви съветвам и да си таутирате имена/логота на групи и изпълнители. Рано или късно има шанс да ви омръзнат, да не ги слушате вече или да започат да правят ужасна музика. Не можете да си предствавите колко много се радвам, че не си татуирах хартаграма ( логото на групата HIM) когато бях на 15 или логото на Slipknot. Сега щях да умирам от срам и да се чудя как да махам/прикривам тази си грешка.

  3

  Не препоръчвам и да си правите портрет на любим човек, защото много малко татуисти са способни да направят досатъчно добра работа, за да не ви се иска да си отрежете кожата после.

  Когато си избирате татуировка, имайте предвид, че след няколко години контурите се размиват/ удебеляват леко. Не си избирайте нещо малко и детайлно, защото след някоя друга година ще е просто едно неразличимо петно.

  2

  Пак повтарям, татуировката трябва да има личен смисъл за вас самите, да е обвързана с преживяване във вашия живот, нещо което ви олицетворява, вдъхновява и т.н. Нещо, което е ваше/част от вас и няма да се промени или да съжалявате след време.

  Другото най-важно нещо, след като имате идея какво искате, е да изберете правилния артист за целта. Всеки татуист има собствен стил, всеки татуист има категории, които обича и му се отдават повече (черно-бяло, цветно, японски, американски стил и т.н)

  Срещнете се предварително със селектирания татуист и му кажете идеята си. Той ще ви даде съвет, може да я доразвие, да я направи по-ваша. Това му е работата и разбира повече от вас. След като обсъдите идеите си и се спрете на нещо, което и двамата харесвате, тогава вече сте готови за мастилото.

  Някои хора си правят подобен модел на желаната татуировка с къна, за да преценят дали ще им омръзне с времето.

  Пожелавам ви успех! <3

  7

 • Етикети: , ,

  11.07.2013 г.4471 преглеждания


Добави коментар

5 коментара

нов коментар